Начало Дрехи Freda Banana – любимите слънчеви очила на лятото

Freda Banana – любимите слънчеви очила на лятото

by Редакторите

source: @bycamelia

Слънчевите очила Freda Banana са един от най-подходящите аксесоари за идващото лято. Повечето модели са с актуалната за сезона кръгла форма, стъклата обикновено са цветни и огледални, а финалната доза summer vibes са многобройните перли и камъни, украсяващи рамките.

 

source: @theamanqiedit

 

Париж – Ню Йорк – Гърция – Лондон

Това са важните за развитието на бранда локации. Основателката на Freda Banana и негов креативен директор – Alexia Jane Hebet (@alexiajanehebet) e родена и израснала в Париж, а идеята за нестандартните слънчеви очила й хрумва, докато живее и работи в Ню Йорк (конкретният проект, който я вдъхновява, е свързан с фестивала Burning Man). Идеята на Алексия се материализира първо в Гърция – там се произвеждат очилата и се финализира в Лондон (Notting HIll), където биват инкрустирани камъните и перлите.

Alexia Jane Hebet

 

Funny look, high quality

Фабриката, в която се произвеждат очилата има над 150-годишна история в занаята. Всеки чифт се изработва ръчно и след това ръчно се декорира в ателието на бранда в Notting Hill. Украсата отнема между 30 и 120 минути в зависимост от сложността на дизайна. Продажната цена на готовите очила-бижута е около 490 лева, а местата където може да ги откриете, не са малко, като едно от тях е net-a-porter.com – достатъчно доказателство за високото качество и уникалния дизайн.

source: @juliavanhagen

прочетете още